Kontakt na : www.maturskiradovi.net i na e-mail: maturskiradovi.net@gmail.com
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Kontakt na : www.maturskiradovi.net i na e-mail: maturskiradovi.net@gmail.com

maturski rad, maturski radovi, seminarski rad, seminarski radovi, diplomski rad, diplomski
 
HomeHome  ТражиТражи  Региструј сеРегиструј се  ПриступиПриступи  

 

 Swot matrica

Go down 
АуторПорука
dalibor
Admin


Број порука : 88
Registration date : 21.03.2008

Swot matrica Empty
ПорукаНаслов: Swot matrica   Swot matrica Icon_minitimeFri Sep 16, 2011 11:50 am


SWOT matrica

Putem SWOT matrice menadžment tim može da definiše prednosti i nedostatke postojeće pozicije fabrike i da uz njenu pomoć izvrši korekcije u trenutnom poslovanju.SWOT matrica polazi od definisanja snaga i slabosti,do utvrdjivanja potencijalnih šansi i opasnosti.
Smatramo da je problem nedovoljna aktivnost na usko selektovanim tržištima,a to su manja mesta.Takođe, ne postoji moderniji i savremeniji logo zaštitnog znaka, koji bi dosta toga postigao kod mladje populacije.Trenutni broj sopstvenih prodajnih objekata nije dovoljan. Izdvajamo kao nedostatak ne postojanje ekonomsko propagandnih aktivnosti i kontinuiranih PR aktivnosti. Potrebna je modernizacija opreme,nove linije proizvoda i novi nivo znanja kod zaposlenih u prodajnim objektima. Da bi se postigao cilj,mora se raditi i na praćenju modnih trendova u industriji galanterije i nameštaja.
Preporučljivo je koristiti ubuduće nove marketing strategije koje se već odavno primenjuju na zapadu.U literaturi najčešća klasifikacija elemenata marketing miksa oslanja se na 4P
proizvod, cena, distribucija, promocija

Optimalni miks marketinga obuhvata kreativno usklađivanje dodatnih postupaka ili elemenata, tako da proizvod ili usluga budu tržištu ponuđeni pod najpovoljnijim uslovima radi postizanja ciljeva preduzeća.
Marketinški instrumenti koriste se u strateške svrhe. Pre svega da imamo pravi proizvod sa pravom cenom, na pravom mestu, sa pravom promocijom, a sa ciljem da ostvarimo bolje rezultate od konkurencije. Svi elementi marketing miksa treba da budu dovoljno dobri i usklađeni sa zahtevima i potrebama kupaca.

Kvalitet kombinacije marketing miksa zavisi od sledećih unutrašnjih faktora:
kvaliteta zaposlenih ljudi, strukture sredstava za rad, finansijska, marketing i menadžment snaga.Pored ovih zavisi i od nekih spoljnih faktora kao npr.: ekonomske mere države, snaga konkurenata,snaga kupaca, snaga partnera (distributera), itd.


Literatura

Filip Kotler,Principi marketinga,Beograd 2008
Vinka Filipović,Marketing menadžment,Beograd 2001.
Назад на врх Go down
https://maturski.forumsc.net
 
Swot matrica
Назад на врх 
Страна 1 of 1

Permissions in this forum:Не можете одговорити на теме у овом форуму
Kontakt na : www.maturskiradovi.net i na e-mail: maturskiradovi.net@gmail.com :: Kontakt na : maturskiradovi.net@gmail.com Maturski , seminarski , diplomski-
Скочи на: