Kontakt na : www.maturskiradovi.net i na e-mail: maturskiradovi.net@gmail.com
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Kontakt na : www.maturskiradovi.net i na e-mail: maturskiradovi.net@gmail.com

maturski rad, maturski radovi, seminarski rad, seminarski radovi, diplomski rad, diplomski
 
HomeHome  ТражиТражи  Региструј сеРегиструј се  ПриступиПриступи  

 

 Internet marketing

Go down 
АуторПорука
dalibor
Admin


Број порука : 88
Registration date : 21.03.2008

Internet marketing Empty
ПорукаНаслов: Internet marketing   Internet marketing Icon_minitimeFri Sep 16, 2011 11:16 am


Primena internet marketinga

Primena internet marketinga u turističkim agencijama i organizacijama danas je nezaobilazna činjenica. Postoje nedovoljno istražene mogućnosti primene i razvoja internet marketinga u funkciji razvoja turizma, što se praktično odražava kao privlačan i interesantan problem istraživanja.
Primena takve koncepcije insistira na naglašavanju zadovoljavanja potreba ciljnih tržišta i društva u celini. To konkretno znači da uvođenje, eksploatacija i razvoj svakog pa tako i turističkog proizvoda koji se temelji na korištenju vrednosti dobre reklame. Trend razvoja turizma je u konstantnom porastu. Razvoj turističkih destinacija je očigledan potez svake ozbiljnije organizacije koja želi da bude u koraku sa procesom globalizacije.
Treba proučiti i iskoristiti postojeće instrumente turističke politike i sagledati kapacitete turističke ponude za uspostavljanje partnerske saradnje sa svim zainteresovanim akterima u oblasti internet marketinga.
Internet i turizam predstavljaju prirodne partnere, ali to partnerstvo nije uspostavljeno ako se ne pokaže dovoljno truda i volje. Zato je bitno strateško planiranje razvoja internet pristupa turističkih agencija. Na nivou lokalnih zajednica partnerstvo između interneta i turizma je ne samo moguće nego i poželjno. Gradovi i opštine vode samostalne razvojne politike nezavisno od republičkih resornih ministarstava i Vlade RS. Svaka opština treba preko interneta prikazati čime raspolažu kako bi mogli biti atraktivni za turiste, i da bi njihovim aktiviranjem i većom turističkom posetom bili ostvareni znatno veći efekti koji bi doprineli bržem ekonomskom i socio – kulturnom razvoju lokalne zajednice.

Literatura

1.Snezana Stetic "Menadzment turisticke destinacije", Forma b, Beograd, 2008.;
2.Jovan Popesku "Marketing u turizmu", Cigoja i Cenot, Beograd, 2002.;
3.Ognjen Bakic "Marketing u turizmu", Cigoja, Beograd, 2005.

Назад на врх Go down
https://maturski.forumsc.net
 
Internet marketing
Назад на врх 
Страна 1 of 1

Permissions in this forum:Не можете одговорити на теме у овом форуму
Kontakt na : www.maturskiradovi.net i na e-mail: maturskiradovi.net@gmail.com :: Kontakt na : maturskiradovi.net@gmail.com Maturski , seminarski , diplomski-
Скочи на: